A fost descoperit un vin cu o vechime de 2000 de ani

Un vin cu o vârstă de 2000 de ani a fost descoperit într-un mormânt din provincia Henan, China. Lichidul urmează să fie supus testelor de laborator pentru a determina conținutul de alcool, scrie www.ouest-france.fr.

Arheologii chinezi au descoperit într-un mormânt un recipient de bronz, vechi de 2000 de ani ce conținea circa 3,5 litri de lichid galben. Atunci când l-au deschis, arheologii au simțit un miros puternic de vin chinezesc.

Lichidul va fi supus testelor de laborator pentru a determina conținutului de alcool, a declarat Shi Jiazhen, șeful Institutului de Arheologie și Vestigii Culturale din orașul Luoyang.

Potrivit arheologilor, vinul datează din perioada dinastiei Han (între anii 206 î.Hr. și 220). Institutul nu a specificat cum a fost închis recipientul așa încât lichidul din interior să nu se fi evaporat în timp.

Asemenea descoperiri de alcool din perioada sus menționată au fost deja făcute, au precizat responsabili din cadrul Institutului de Arheologie chinez, adăugând că băuturile alcoolice obținute din orez și sorg, deseori păstrate în vase de bronz, au jucat un rol important la ceremonii și ritualuri.

În 2010, arheologii au descoperit într-un mormânt un recipient vechi de 2 400 de ani care conținea supă. Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de extindere a aeroportului Xian, în apropierea mausoleului împăratului Qin și a faimoasei sale armate de soldați din ceramică.

Articole similare
Comentarii