A picat din nou Guvernul în România. Moţiunea de cenzură a fost adoptată

Guvernul Orban din România a picat. Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată, miercuri, de Parlament. S-au înregistrat 261 de voturi “pentru”, a anunţat preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Guvernul Orban I este demis. Urmează Guvernul Orban II. Ce se întâmplă mai departe

După demiterea Guvernului Orban prin adoptarea moțiunii de cenzură, miercuri, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin este automat respins și nu mai poate fi promovat prin ordonanță de urgență, deoarece guvernul care rămâne interimar în funcție nu mai poate adopta decât acte administrative, scrie digi24.ro.

Pasul următor este ca președintele Klaus Iohannis să convoace consultări cu partidele la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou prim-ministru care să formeze un alt guvern.

Se știe deja că președintele îl va nominaliza tot pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, iar acesta va veni în fața Parlamentului pentru votul de încredere cu aceeași echipă guvernamentală din acest moment.

Totuși PSD va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu propria variantă de prim-ministru – social-democrații se gândesc la un tehnocrat din cercul celor care sunt agreați la Palatul Cotroceni. Numele luate în calcul sunt cele ale lui Vasile Dâncu și Remus Pricopie.

Articole similare
Comentarii