Alerte de călătorie în Grecia și Cipru

Ambasada R. Moldova în Grecia anunță despre prelungirea interdicției de intrare pe teritoriul Greciei a cetățenilor R. Moldova până la 14 august 2020.

Cu scopul limitării răspândirii coronavirusului Covid-19, autoritățile elene au anunțat decizia de prelungire a interdicției temporare de intrare pe teritoriul Greciei a cetățenilor țărilor non-UE pentru o perioadă de două săptămâni, începând cu 1 august 2020, între care și cetățenii Republicii Moldova (Decizia ministerială cu nr. 3133 publicată în Monitorul oficial al Guvernului elen bit.ly/3a2uXgH).

Excepție de la prezenta Decizie face categoria de cetățeni, inclusiv ai Republicii Moldova, care posedă permisul de ședere în statele membre ale UE sau zonei Schengen.

Totodată, potrivit autorităților elene, la un interval de două săptămâni, în baza observațiilor situației epidemiologice și în conformitate cu recomandările Uniunii Europene, lista țărilor non-UE, care vor putea călători în Republica Elenă va fi actualizată.

Măsurile de călătorie în Republica Cipru

Începând cu data de 6 august curent, autoritățile cipriote au introduse noi măsuri de călătorie în Republica Cipru, urmare unor evaluări referitoare la riscurile epidemiologice https://bit.ly/3ifcCje

Republica Moldova a fost plasată în categoria de risc C, care include țări cu risc ridicat și nu autorizează intrarea resortisanților acestora în Republica Cipru. Excepție fac cetățenii care dețin reședința în Cipru sau în alte state membre UE, care la sosire vor deține asupra lor un certificat de testare negativ pentru Covid-19 efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de sosirea în țară și vor respecta măsura de autoizolare timp de 14 zile.

Totodată, toți pasagerii, indiferent de țara din care călătoresc vor completa, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în țară, solicitarea de călătorie pe pagina bit.ly/31rF7DK.

Mai multe informații suplimentare de ordin sanitar pot fi văzute pe pagina bit.ly/3a1sW4d.

În acest scop, Ministerul Turismului a creat o adresă de e-mail dedicată solicitărilor, la adresa [email protected]

Articole similare
Comentarii