Ambasadoarea R.Moldova în SUA, Cristina Balan, a fost rechemată din funcție

Cristina Bălan a fost rechemată din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe de către ministrul de Externe, Nicu Popescu.

“Din prima mea zi de la numirea la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene am făcut un apel către toți diplomații noștri de a nu uita că sunt în aceste funcții pentru a servi doar intereselor țării noastre și nu ale unui partid sau altul. În acest context am constatat astăzi cu neplăcere că doamna Ambasador Cristina Bălan a ignorat fără nici un fel de explicații ordinul ministrului prin care i-a fost solicitat să se prezinte până cel târziu astăzi, 14 iunie 2019, ora 15.00, pentru consultări în Capitală, confirmându-mi faptul că doamna Bălan a ales să facă diplomație de partid și nu diplomație de Stat.

Am reiterat autorităților americane că din acest moment toate demersurile și luările de poziție ale doamnei Bălan sunt făcute pe cont propriu și nu reflectă sub nici o formă poziția Ministerului Afacerilor Externe și al Integrării Europene din Republica Moldova.

Pornind de la cele menționate am decis să înaintez Guvernului Republicii Moldova propunerea privind rechemarea doamnei Cristina Bălan din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii”, a scris pe Facebook ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Articole similare
Comentarii