Andrei Năstase este noul primar al Chișinăului. Începe să crape statul capturat?

Așadar, alegerea a fost făcută, zarurile au fost aruncate, momentul adevărului a sosit: Andrei Năstase este viitorul primar al municipiului Chișinău. Amintim că liderul PPDA a fost candidatul comun al PPDA, PAS și PLDM pentru alegerile din capitală.

Sincer, rezultatele au fost surprinzătoare, pentru că e greu să crezi că lucrurile se pot schimba și pot lua o altă turnură decât ceea ce vrea și își dorește regimul de la guvernare. Dar iată că oamenilor le mai pasă de această țară, spre deosebire de guvernanți, care fac tot posibilul pentru depopularea Moldovei.

Am scris mai multe articole despre alegerile din Chișinău, despre cum acest scrutin este extrem de important pentru alegerile parlamentare din toamnă, despre ce fel de angajamente trebuie să își asume Andrei Năstase în fața oamenilor, a celor care l-au votat.

Amintesc aici doar câteva dintre gândurile pe care le-am scris anterior:

*Dacă la primărie va ajunge Andrei Năstase, atunci PPDA și PAS au mari șanse să acceadă în Parlament și să continue direcția europeană a țării. Însă ceea ce trebuie să declare acum Năstase este că obiectivele pe care le are la Primărie și obiectivele la nivel național nu vor fi intersectate de interesele oamenilor de afaceri Victor și Viorel Țopa, actualmente refugiați în Germania. Pentru că astfel de suspiciuni există, ele trebuie demontate și explicate cetățenilor.

*Arma lui Andrei Năstase la primărie pot fi referendumurile locale, chiar dacă multe dintre ele nu vor fi acceptate. Dar cel puțin, așa va avea susținerea chișinăuenilor pe proiectele pe care vrea să le realizeze.

*Andrei Năstase, este privit de o parte dintre alegători ca fiind salvatorul națiunii. Hai să cerem lucruri care pot fi realizate, decât apoi să regretăm că avem niște idoli la conducerea țării, care au uitat complet de popor.

O concluzie rapidă pe care pot să o trag acum, la câteva minute de la anunțarea rezultatelor alegerilor în Chișinău este că greul pentru Andrei Năstase abia începe. Toate angajamentele asumate trebuie respectate, sunt foarte multe lucruri de făcut, iar loc de dezamăgire pentru electorat nu există. Dacă și de această dată, după această victorie a forțelor de opoziție pro-europene va urma o dezamăgire, atunci suntem pierduți și nu mai avem șanse de recuperare. Așadar, statul capturat începe să crape. Este necesară vigilență maximă la următoarele alegeri parlamentare. Deci, greul abia urmează.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii