Andrei Năstase rămâne cu mandatul nevalidat la primărie

0

Pe 3 iunie, chișinăuenii au făcut alegerea, iar zarurile au fost aruncate. Andrei Năstase a fost ales primar al municipiului Chișinău. Amintim că liderul PPDA a fost candidatul comun al PPDA, PAS și PLDM pentru alegerile din capitală.

Doar că deja de 15 zile de la alegeri, mandatul noului primar ales al Chișinăului așa și nu a fost validat. Nu este clar de ce. Se invocă diferite motive irelevante. Este o tergiversare intenționată sau vor urma alegeri anticipate în Chișinău? Totul depinde de scenariile care se coc la vârful piramidei puterii, însă ce se coace acolo, numai unul ”coordonatorul” știe. Dar alegerile anticipate nu sunt excluse în momentul de față. Dacă se ajunge până la această absurditate, oamenii trebuie să se mobilizeze și mai mult și să dea lovitura de grație pentru această guvernare.

Astăzi judecătoria Chișinău urma să decidă dacă mandatul lui Andrei Năstase, ales la 3 iunie primar al capitalei, va fi sau nu validat. Doar că secretarul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, Vitalie Miron, reprezentant al socialiștilor, l-a recuzat astăzi pe judecătorul Valentin Lastavețchi, pentru că acesta a examinat anterior o cerere a contracandidatului său din alegeri, Ion Ceban. Acum urmează ca vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, să distribuie dosarul altui judecător. Și iată așa circul continuă.

De dmineață, în fața Judecătoriei s-au adunat zeci de membri și simpatizanți ai Platformei Demnitate și Adevăr care și-au manifestat indignarea în legătură cu tergiversarea validării mandatului de primar al Chișinăului pentru Andrei Năstase.

Ce mai pot face chișinăuenii în acest caz? Să își apere votul și să ceară validarea mandatului de primar pentru Andrei Năstase. Cine a spus că cel mai greu a trecut se înșeală, greul, provocările, discreditările vor urma de acum încolo cu și mai mare intensitate.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!