Belarus: Uniunea Europeană nu recunoaște realegerea lui Lukașenko

Liderii europeni au anunțat miercuri punerea în aplicare a sancțiunilor unui număr ”substanțial” de responsabili belaruși, ca urmare a represiunilor și violențelor contra manifestanților din Belarus, transmite AFP.

Presiune internațională asupra lui Lukașenko se accentuează. Uniunea Europeană nu recunoaște realegerea acestuia și va sancționa în curând responsabilii de fraude electorale și de violențe care au urmat scrutinului prezidențial, a anunțat astăzi președintele Consiliului European, Charles Michel, după un summit extraordinar.

”Alegerile prezidențiale în Belarus nu au fost nici libere, nici echitabile și UE nu recunoaște rezultatul acestora”, a declarat Charles Michel. La rândul său, cancelarul german, Angela Merkel, și-a exprimat susținerea pentru manifestanții din Belarus. ”Nu avem dubii că au existat fraude masive în cadrul scrutinului. Este clar că Belarus trebuie să găsească propria cale. Acest lucru trebuie să se facă prin dialog și fără nicio intervenție din exterior”, a precizat Angela Merkel.

Cu puțin timp înainte, liderul de la Minsk a ordonat guvernului să înăsprească controlul la frontieră.

Articole similare
Comentarii