Bilanțul furtunii din nord-vestul Germaniei: O persoană decedată, copaci prăbușiți peste liniile de cale ferată și șosele

Traficul feroviar și rutier în nord-vestul Germaniei a fost perturbat ieri de o furtună puternică, care a provocat prăbușirea mai multor arbori pe liniile de cale ferată și șosele, iar o persoană a decedat după ce un copac s-a prăbușit peste mașina în care se afla victima, informează agenția Dpa, potrivit Mediafax.

Furtuna a provocat prăbușirea multor arbori pe liniile de cale ferată din apropierea orașelor Aachen și Koln, iar două turnuri de semnalizarea din Wuppertal și Essen au fost avariate.

Traficul pe autostrăzile A44 și A4 a fost suspendat parțial din cauza arborilor căzuți pe carosabil.

Mai multe mașini au fost avariate după ce furtuna a provocat prăbușirea unor arbori peste parcări în localitățile Bochum și Dinslaken, iar acoperișul unei case din regiunea Muensterland a fost spulberat de vânt.

În Duisburg, vântul puternic a provocat prăbușirea unei macarale în fluviul Rin, însă din fericire nu s-a înregistrat victime.

Serviciul german de meteorologie (DWD) a ridicat nivelul de alertă meteo la cel mai ridicat nivel posibil pentru landul Renania de Nord-Westfalia, și a avertizat că rafale de vânt cu viteze de până la 110 de km/h ar putea să se înregistreze și în zone joase din landurile Baden-Wuerttemberg și Bavaria.

În zona localității Feldberg din Baden-Wuerttemberg s-au înregistrat chiar viteze ale vântului de până la 150 km/h.

Articole similare
Comentarii