Carantina pentru persoanele nevaccinate în Austria: Amenzi de până la 1.450 de euro

Poliția austriacă a început să efectueze controale în locurile publice încă din prima zi în care a intrat în vigoare carantina pentru persoanele nevaccinate.

Persoanele care nu pot dovedi că s-au vaccinat sau că s-au vindecat de COVID sunt amendate cu până la 1.450 de euro, scrie stirileprotv.ro.

Măsurile de lockdown vor fi aplicate pentru o perioadă iniţială de 10 zile.

„Ținta mea este foarte clară: să îi fac pe cei nevaccinați să se vaccineze și să nu îi blochez pe cei care s-au vaccinat. Pe termen lung, vaccinarea este calea de ieșire din acest cerc vicios în care ne aflăm și este un cerc vicios, deoarece ne lovim de noi valuri urmate de lockdown și asta nu poate continua la infinit”, a declarat cancelarul austriac Alexander Schallenberg.

Aproximativ 65% din populația Austriei s-a vaccinat până acum, unul dintre cele mai mici procente dintre statele din Occident. Cancelarul Schallenberg spune că rata de vaccinare este „rușinos de scăzută”.

După intrarea în vigoarea a carantinei pentru nevaccinați, cozile de la centrele de vaccinare s-au mărit vizibil.

Oficialii din domeniul sanitar speră că rata de vaccinare va trece de 80% cât mai repede.

Măsurile au fost adoptate de guvernul federal şi de autorităţile landurilor, dar cancelarul Alexander Schallenberg a spus că acestea din urmă sunt libere să instituie restricţii chiar mai dure.

Capitala Viena a anunţat deja că va introduce suplimentar obligativitatea unui test PCR pentru persoanele vaccinate sau vindecate de COVID-19 pentru accesul în restaurante şi la orice eveniment cu mai mult de 25 de participanţi.

Articole similare
Comentarii