Care este situația la frontiera R. Moldova înaintea mini-vacanței de Revelion

Situația la frontiera R. Moldova înaintea mini-vacanței de Revelion. Mulți dintre conaționalii noștri stabiliți peste hotare aleg să petreacă acasă Revelionul și să fie cu cei dragi la trecerea dintre ani. Unii moldoveni din contra, aleg să vină în străinătate la familiile lor stabilite în lumea întreagă, pentru a fi împreună de sărbători.

În această perioadă, Poliția de Frontieră anunță că se află în regim sporit de lucru. Au fost luate un șir de măsuri pentru dirijarea circulației transfrontaliere și micșorarea timpilor de așteptare la trecerea graniței.

În acest sens, a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră, dar și a tehnicii speciale de verifcare a pașapoartelor. La fel, grupuri de suport, formate din specialiști din cadrul IGPF și Direcțiilor regionale, intervin în cele mai aglomerate puncte în vederea gestionării eficiente a fluxului de persoane și mijloace de transport, inclusiv de menținere a unui climat de ordine și siguranță, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Pentru al doilea an consecutiv, familiile cu copii minori au prioritate la trecerea frontierei de stat

Dacă aveți întrebări privind situația la frontieră, puteți contacta ofițerii Poliției de Frontieră de la LINIA VERDE: 022 259 717, care ar trebui să fie disponibili 24/24.

În momentul de față, la frontieră cu România sunt funcționale 7 puncte de trecere, iar la granița moldo-ucraineană sunt 33 de puncte de trecere.

Amintim că în perioada 29 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, prin punctele de trecere a frontierei R. Moldova s-au înscris 228 707 traversări persoane și 49 712 treceri de mijloace de transport.

Cele mai ”active” puncte de trecere au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Otaci, Sculeni, Criva și Giurgiulești-Galați.

Totodată, precizăm că în perioada 22-26 decembrie 2018, în ajun și de Crăciun pe stil nou, a fost înregistrat un număr de 275 137 traversări persoane, din care circa 160 mii doar pe sensul intrare în ţară, şi de 60 577 treceri mijloace de transport, cu peste 34 mii pe sensul de intrare în Republica Moldova. Față de aceiași perioadă a anului precedent, numărul de treceri de persoane este în descreștere cu 4%.

Articole similare
Comentarii