Casa Albă recunoaşte că starea lui Donald Trump a fost mai gravă decât s-a dezvăluit. Declarația l-a înfuriat pe președinte

Starea de sănătate a preşedintelui SUA, Donald Trump, infectat cu noul coronavirus, a fost vineri mai gravă decât oficialii de la Washington au dezvăluit public, a recunoscut Mark Meadows, şeful Cancelariei Preşedinţiei Statelor Unite, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

“Vă pot spune că cel mai important lucru pe care îl vedem este că acum nu mai are febră şi că este foarte bine din punctul de vedere al nivelului de oxigen”, a declarat Mark Meadows într-un interviu acordat postului Fox News sâmbătă seară (duminică dimineaţă, ora României).

“Ieri dimineaţă (vineri dimineaţă – n.red.), eram foarte îngrijoraţi de aceste lucruri. Avea febră, iar nivelul oxigenului scăzuse rapid. Totuşi, în stilul său tipic, acest preşedinte era pe picioare şi se plimba prin salon”, a dezvăluit Mark Meadows.

Vineri, reprezentanţii Casei Albe, inclusiv Mark Meadows, afirmau că Donald Trump avea simptome “uşoare” şi continua să lucreze. Medicii au recomandat ca Donald Trump să fie transferat la spital.

“A înregistrat progrese incredibile faţă de ieri dimineaţă, când ştiu că mulţi dintre noi, medicul şi cu mine, eram foarte îngrijoraţi”, a spus Meadows.

Medicul preşedintelui SUA a anunţat sâmbătă seară că Donald Trump înregistrează “progrese substanţiale”, dar încă nu a depăşit perioada de riscuri.

Sâmbătă seară, Donald Trump a transmis un mesaj video din spital. “Am venit aici, nu mă simţeam prea bine, sunt mult mai bine acum. Cred că adevăratul test va fi în următoarea perioadă de câteva zile. Vom vedea ce se întâmplă în următoarele câteva zile”, a declarat Trump.

Administrația americană s-a dat de gol. Declarația l-a înfuriat pe Trump

Casa Albă se încurcă în propriile anunțuri.

Declarația făcută de șeful cancelariei prezidențiale i-a înfuriat însă pe Donald Trump și pe membrii echipe de comunicare. Potrivit unor surse, Meadows a recunoscut, fără să vrea, că președintele avea într-adevăr simptome serioase de COVID-19. Asta, deși mai multe comunicate venite de la Casa Albă spuneau anterior că șeful de la Casa Albă are o stare bună.

Vineri, într-o conferință de presă, medicul care se ocupă de șeful de la Casa Albă a spus despre starea de sănătate a lui Trump că „saturația oxigenului este bună, președintele este bine, totul este sub control”. Aceste lucru diferă însă de ce a declarat azi şeful Cancelariei Preşedinţiei Statelor Unite, și anume că „vineri eram foarte îngrijoraţi. Avea febră, iar nivelul oxigenului scăzuse rapid”.

Contradicțiile dintre aceste declarații nu fac decât să mărească neîncrederea în modul în care Casa Albă comunică despre starea de sănătate a șefului statului.

Articole similare
Comentarii