Ce înseamnă să ai o afacere în Italia. Experiența basarabencei Angela Tăbârță, proprietara unui magazin de produse moldovenești

Acum mai bine de doi ani, mai exact pe 1 decembrie 2017, basarabeanca Angela Tăbârță, originară din satul Chetroseni, din raionul Hâncești și stabilită în Italia, la Cento deja de 6 ani, deschidea propria afacere, împreună cu soțul ei. Este vorba despre un magazin cu produse moldovenești cu denumirea ”La-Angela”.

”Nu e atât de ușor să ai o afacere în Italia. Sunt multe obstacole la care suntem supuși. Iți trebuie multă răbdare, calm și putere de a merge mai departe. Sunt zile când dai mâinile jos și zici că nu mai poți și sunt zile când ai aripi și zbori”, a declarat Angela Tăbârță pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS.

Tânăra spune că așa a cunoscut povești și istorii ale multor oameni. ”Anume aici am putut să le fiu alături în diferite situații. Anume această treaptă m-a ajutat să vad și eu lumea cu alți ochi. Și nu mă refer la treapta superioară, dar la acea treaptă la care visam să pot ajunge, să fiu alături de oamenii ca mine”, a continuat povestea sa Angela Tăbârță.

Conaționala noastră povestește în cadrul unui interviu pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS experiența sa de a avea o afacere în Italia.

Magazinul ”La Angela” e vizitat zilnic de către conaționalii noștri fiindcă aici găsesc gustul de acasă care le lipsește. Aici pot să vorbească în limba maternă, să asculte cântecele noastre. Mă strădui să creez o atmosferă de acasă. Sunt și foarte mulți albanezi și turci care vin în magazinul nostru. Vin și italieni, dar mai mult din curiozitate. Însă nu pot spune că nu avem si clienți italieni.

În zonă sunt foarte cunoscută ca fiind fata care are magazinul moldav. Eu vorbesc zi de zi cu italienii, iar prima întrebare a lor este dacă toate moldovencele sunt frumoase. Le spun da și le vorbesc mult despre țara de unde vin. De exemplu, dimineața la cafea le spun dacă la noi acasă a nins. Le povestesc despre cramele de vinuri din țara noastră. Italienii sunt foarte curioși în ceea ce privește tradițiile noastre. Să știți că sunt foarte mulți interesați de țară noastră fiindcă se vorbește mult că avem vinuri bune și că suntem ospitalieri, iar lor, italienilor, asta le place.

Sunt în relații foarte bune cu conaționalii noștri, fiindcă aici tare mult le lipsește tot ce este al nostru: limba, cultura, tradițiile. Eu atât pot spune despre basarabeni: că suntem educați și muncitori.

Pot spune că suntem o comunitate unită. Aici fiecare are cercul lui de prieteni și suntem chiar foarte legați unul de altul, fiindcă fie cât de rău, al tău este al tău.

Povestea de emigrare a basarabencei Angela Tăbârță o puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

https://www.elenarobu.md/tanara-stabilita-italia-nu-dori-nimanui-sa-ajunga-sa-isi-lase-copii-pentru-bani/

Articole similare
Comentarii