Ce proiecte de legi a avizat pozitiv astăzi Guvernul

Cabinetul de miniștri a dat aviz pozitiv astăzi la două proiecte de legi. Unul dintre acestea vizează modificarea articolelor din Codul fiscal și Codul vamal prin care se introduce mențiunea expresă că mărfurile comercializate de către magazinele, barurile, restaurantele duty-free sunt scutite de achitarea TVA și a accizei doar în cazul amplasării acestora la ieșirea din țară, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

De asemenea, proiectul prevede anularea scutirii de TVA și acciză pentru produsele petroliere comercializate în zona vamală de control.

Cel de-al doilea proiect de lege, avizat pozitiv de către Cabinetul de miniștri prevede schimbarea statutului funcțiilor de „secretar general al Guvernului”, „secretar de stat” și de ”șef/șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat” din funcții publice în funcții de demnitate publică, precum și instituirea funcției de „secretar general al ministerului”, care va substitui funcția de „secretar general de stat”. Totodată, documentul vizează delimitarea atribuțiilor de „secretar de stat” și „secretar general al ministerului”.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a fost modificată componența Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Astfel, Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vasilii Șova, a fost numit noul președinte al Părţii moldoveneşti a Comisiei. Proiectul a fost elaborat în contextul învestirii noului Guvern.

Articole similare
Comentarii