Ce spune Maia Sandu despre ridicarea imunității lui Vlad Plahotniuc

Prim-ministrul Maia Sandu susţine că optează pentru un procuror general independent, profesionist şi curajos, iar acesta să vină cât mai curând în Parlament şi să ceară deputaţilor ridicarea imunităţii lui Vlad Plahotniuc. „Sperăm să avem un procuror general independent care să vină în Parlament şi să ceară ridicarea imunităţii lui Vlad Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu în platoul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Întrebată cum ar putea fi tras la răspundere Vlad Plahotniuc, având în vedere că acesta nu ocupat vreo funcţie în stat şi nu şi-a pus demnătura pe niciun document, Maia Sandu spune că o echipă de procurori independenţi ar putea să-i demonstreze culpa:

„Cel mai mare abuz (comis de Plahotniuc) a fost uzurparea puterii în stat, controlul şi subordonarea instituțiilor statului în propriile interese. O echipă de procurori buni cu siguranță ar dovedi acest lucru”.

Prim-ministrul spune că blocul ACUM preferă un procuror din afara R. Moldova, „cineva care are experienţă într-un sistem corupt”.

În acest sens, Maia Sandu speră să-i convingă şi pe socialişti pentru ca în această funcţie să fie o persoană străină, întrucât acum câteva zile Igor Dodon a declarat că ar prefera ca viitorul procuror general să fie din Republica Moldova.

„Ei sunt cu preferinţele lor, noi cu preferinţele noastre. Să vedem unde ajungem până la urmă. Dacă nu vom reuşi să îi convingem, atunci o să optăm pentru un procuror independent din Republica Moldova. Important e să fie o persoană independentă, un bun profesionist şi o persoană curajoasă”.

Maia Sandu a mai declarat că ar fi vorbit deja cu specialişti din domeniu din România, iar aceştia spun că ar exista un interes pentru o astfel de funcţie în R. Moldova.

Articole similare
Comentarii