Ce trebuie să facă Andrei Năstase pentru a câștiga alegerile în Chișinău

Hai să nu le dăm politicienilor mai mult decât pot duce, să nu îi încărcăm cu calități pe care nu le au, să nu îi facem nemuritori și puternici pentru că nu sunt. Să nu ne creăm idoli, pentru că și ei sunt oameni, cu păcatele și greșelile lor. Pentru că tot noi îi ridicăm acolo sus, pe un piedestal, le creăm lumea lor paralelă în care trăiesc și apoi ne plângem că au uitat de noi, de popor.

S-a întâmplat de atâtea ori în istoria alegerilor din R. Moldova ca să creăm din politicieni salvatorul națiunii sau idolul nostru, iar apoi a urmat o cruntă și dureroasă dezamăgire, pentru că ei, politicienii, nu s-au putut ridica la înălțimea așteptărilor noastre, pentru că nu i-am votat rațional, ci emoțional, pentru că am votat persoana și nu programul ei electoral, pentru că am crezut în vorbe și nu în fapte. Hai să nu călcăm pe aceleași greble.

În aceste alegeri pentru primăria Chișinău, candidatul comun al PPDA, PAS, PLDM, Andrei Năstase, este privit de o parte dintre alegători ca fiind salvatorul națiunii. Hai să cerem lucruri care pot fi realizate, decât apoi să regretăm că avem niște idoli la conducerea țării, care au uitat complet de popor. Așadar, angajamentul pe care trebuie să și-l asume acum Andrei Năstase în fața alegătorilor rezidă în faptul că obiectivele pe care le are la Primărie și obiectivele la nivel național nu vor fi intersectate de interesele oamenilor de afaceri Victor și Viorel Țopa, că nu va exista niciun fel de conclucrare cu ”oamenii Moscovei”, că atașamentele față de statul de drept, valorile pro-românești și pro-europene vor fi mai presus decât orice alte interese (personale, de grup, de partid, economice).

Acum Chișinăul altă opțiune nu are. Aceste forțe politice (PPDA, PAS) sunt la moment controlate parțial de Uniunea Europeană și există mai multe șanse să avansăm pe o cale corectă, decât cu socialiștii controlați de Kremlin și în cârdășie cu PD. Arma lui Andrei Năstase pot fi referendumurile locale, chiar dacă multe dintre ele nu vor fi acceptate. Dar cel puțin, așa va avea susținerea chișinăuenilor pe proiectele pe care vrea să le realizeze. Dacă la primărie va ajunge Andrei Năstase, atunci PPDA și PAS au mari șanse să acceadă în Parlament și să continue direcția europeană a țării.

Duminică, 3 iunie, alegătorii din Chișinău sunt pur și simplu obligați de circumstanțe să iasă la vot și să decidă în favoarea dezvoltării, nu în favoarea stagnării. Fiecare trebuie să își asume alegerea pe care o vor face. O asumare pentru ei și pentru copiii lor.

Și nu uitați, cu cât mai mai mult îi idolatrizăm pe politicieni, cu atât mai mare este prăpastia sau zidul între ei și cetățeni. Am făcut-o de atâtea ori, eu zic să nu călcăm pe aceleași greble. Să votăm rațional, rezervat, fără emoții și fără fricile care ne sunt alimentate în campania electorală.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii