Cei doi români care au devastat biserica românească la Cesena au fost audiați. Ce a decis judecătorul

Cei doi români care au devastat o biserică la Cesena, Italia, în dimineața zilei de Paște, au fost arestați preventiv și își vor petrece următoarea perioadă în detenție, potrivit deciziei judecătorului. Doi bărbați, unul de 27, celălalt de 39 de ani, au devastat biserica Institutului dei Lugaresi din Cesena în dimineața zilei de Paște.

Potrivit cesenatoday.it, citat de gazetaromaneasca.com, cei doi au fost prezenți la slujba de la miezul nopții din biserica de rit ortodox, care aparținea comunității române din Cesena, după care ar fi plecat acasă, unde au consumat băuturi alcoolice. Duminică dimineață, cei doi s-au întors la biserică. Pentru că lăcașul era închis, ei au forțat ușa și, între timp, ar fi sustras telefonul unei persoane, care a anunțat poliția.

Intrați în biserică, cei doi au început să distrugă tot ce le-a ieșit în cale. Potrivit mărturiilor din timpul audierii, care a avut loc marți dimineață, cei doi ar fi vizat în principal obiectele sacre din biserică, respectiv icoanele și altarul.

Românii s-au opus arestării, iar doi polițiști au fost răniți în timpul intervenției. Judecătorul a decis că faptele lor sunt foarte grave. Cei doi au fost arestați preventiv și își vor petrece următoarea perioadă după gratii.

Articole similare
Comentarii