Cel puțin câte 100 de oameni au murit în ultimele zile în China din cauza virusului ucigaş. Un nou bilanț înfricoşător al deceselor

Un nou bilanț al epidemiei de coronavirus arată că în momentul de față sunt peste 1.486 de morți și cel puțin 65.000 de persoane infectate. În ultimele 24 de ore, numărul deceselor a crescut cu 116 cazuri.

Autoritățile din China iau măsuri tot mai drastice în legătură cu această situație dramatică.

Potrivit stirileprotv.ro, în China, în anumite oraşe din provincia Hubei, autorităţile au impus reguli care ar fi trebuit aplicate doar în caz de război. Oamenii nu mai au voie să iasă din case şi sunt ameninţaţi cu închisoarea dacă încalca ordinul.

Xu Min, locuitor din districtul Zhangwan: „Avem oameni din comitetul de cartier și personal de securitate care păzesc intrarea în cartier. Nu are un impact prea mare asupra vieții noastre, doar că nu mai avem voie să ieșim din cartier. Cei din comitet ne cumpără legume și mâncare.”

Pentru a-i ajuta pe pacienţi, 4.000 de doctori militari au fost trimişi în Wuhan. Primii 1.400 dintre ei au ajuns deja în epicentrul epidemiei cu avioane militare.

În spitalele de campanie construite la începutul lunii, bolnavii îşi împărtăşesc experienţele prin intermediul înregistrărilor video care devin virale pe internet imediat.

Articole similare
Comentarii