Cine este autorul atacului de lângă sediul FSB din Moscova

​Atacatorul care a deschis focul joi seara, lângă sediul central al serviciului secret din Moscova, împușcând mortal un ofițer FSB, este un bărbat de 39 de ani, descris de autorități ca fiind un lup singuratic, pasionat de arme și promotor al unor sloganuri marca ISIS, transmite hotnews.ro.

Potrivit autorităților, bărbatul se numește Ievgeni Maniurov și este din Podolsk, localitate situată la 40 de km la sud de Capitala Rusiei. Atacatorul a ucis un agent FSB și a rănit alte cinci persoane, dintre care un civil, folosind o armă automată, înainte de a fi împușcat mortal de un lunetist.

Atacul a avut loc la câțiva kilometri distanță de Kremlin, unde președintele Vladimir Putin participa la o gală în cadrul căreia a lăudat serviciul secret pentru combaterea terorismului, scrie BBC News.

Detaliile legate de atacator au fost publicate vineri de cotidianul guvernamental Rossiiskaya Gazeta, citând surse din poliție. Joi noaptea, poliția a descins la apartamentul pe care Maniurov îl împărțea cu mama lui, pe care au reținut-o pentru interogatoriu.

Bărbatul ar fi lucrat ca agent de pază, însă își pierduse slujba de curând și nu avea prieteni, potrivit relatărilor mamei sale. Poliția a găsit în apartament cinci arme, înregistrate legal și ținute într-un seif alături de muniție.

Maniurov a urmat cursuri de avocatură și chiar lucrase pe post de consilier juridic. Nu avea iubită și frecventa un club de tir, fiind pasionat de armele de foc. Potrivit presei locale, mama sa ar fi relatat că l-a auzit vorbind la telefon, în engleză, cu niște arabi, care ar fi început să-l sune des după ce a rămas fără slujbă.

Articole similare
Comentarii