Cine se face responsabil de nebunia de la Chișinău?!

Nebunia la Chișinău continuă. În urmă cu puțin timp, Curtea de Apel a emis o decizie prin care a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău care a declarat nule alegerile locale noi în capitală. Astfel, chiar dacă a fost ales de cetățeni, liderul PPDA Andrei Năstase rămâne fără mandatul de primar. Judecătorii care l-au lipsit pe Andrei Năstase de acest mandat sunt Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima.

Deja nu mai este o glumă și o eroare a unui judecător. Deja este vorba despre o decizie orchestrată luată în afara instanțelor de judecată. Și așa cum spun partidele extraparlamentare de opoziție că avem un sistem juridic controlat aproape în totalitate de un singur om, adică de liderul PD, Vlad Plahotniuc, apare întrebarea firească cine dintre partenerii de dezvoltare ai R. Moldova va mai vrea să se așeze la o masă cu Vlad Plahotniuc și să facă poze împreună?

Ambasadorul SUA în R. Moldova?

Sau șeful Delegației UE la Chișinău?

Sau Ambasadorul Franței la Chișinău?

Sau alți oficiali europeni?

Cine de acum încolo va mai dori să aibă discuții, negocieri cu actuala guvernare de la Chișinău? Iar dacă le va avea, înseamnă că sistemul este putred de tot și pe de o parte și pe de alta.

Directorul Expert-Forum din România, Sorin Ioniță, spunea, adineaori că ”astăzi Parlamentul European, prin comitetul de profil, a venit cu o declarație dură cu referire la banii europeni pentru guvernul de la Chișinău: daca Plahotniuc nu renunță la mânăreala pe față a alegerilor, bye bye money”.

Tot astăzi, decidentii PE au redeschis și subiectul sistemului electoral pentru toamnă. Că așa-i când omul n-are treabă și și-o face cu mâna lui: în doar două zile își dărâmă munca de furnicuță de doi ani.

De data asta jupânul a sărit calul și a făcut-o vizibil. A uitat să-și asigure ceea ce ceilalți dictatori din zonă, de la Erdogan la Putin și Orban, înca au: acoperire formală plebiscitară si deniability. El e în ofsaid și cu prima, și cu a doua. Pavel Filip e mai lucid și a zis bine ieri: de data asta guvernul are cea mai mare problemă”, a scris Sorin Ioniță pe grupul ”Vocea Diasporei” de pe Facebook.

Mai rămâne ultima instanță – Curtea Supremă de Justiție. Dar deja lucrurile par să fie clare. Între timp, oamenii protestează în fața primăriei, revoltați că votul lor le-a fost furat.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii