Comisia pentru selectarea membrului CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele țării, a anunțat rezultatele concursului

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, a adoptat astăzi Hotărârea privind rezultatele concursului. Membrii Comisiei au înaintat Președintelui Maia Sandu candidatura Svetlanei Balmuș pentru această funcție, transmite un comunicat de presă al Președinției.

Svetlana Balmuș este avocată și expertă în domeniul justiției în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene. De asemenea, ea are o experiență de 19 ani de magistrată.

Citește și:

Și dacă ar exista o înțelegere cu actualul procuror general Stoianoglo cum acesta poate să rămână în funcție?

Concursul s-a desfășurat în conformitate cu Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, aprobat prin Decretul nr. 548 – VIII din 29 decembrie 2017.

La prima etapă de concurs s-au înscris patru candidați, tot ei fiind admiși și la cea de-a doua etapă – interviul, care a avut loc la 22 septembrie 2021.

Componența Comisiei poate fi consultată aici.

Citește și:

(Interviu) Violeta Gașițoi despre concursul pentru funcția de avocat al poporului: ”Nu s-a schimbat nimic, exact așa au fost concursurile, în toate timpurile, în toate guvernările”

Articole similare
Comentarii