Conațională din Spania: ”Cel mai greu moment trăit în străinătate a fost respingerea că ești român”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Ligia Păun, originară din Târgoviște și stabilită în Spania de 20 de ani. Conaționala noastră spune că cel mai greu moment trăit în străinătate a fost respingerea că este româncă.

”Am luptat foarte mult ca aici în Spania oamenii să perceapă românii ca fiind persoane normale, ca și ei. I-am dus în România pe prietenii mei spanioli și le-a plăcut foarte mult. Nu puteau să creadă că un român poate fi așa ca mine, la locul lor, cu o muncă normală, având profesie, fiind foarte buni”, a povestit Ligia Păun în cadrul interviului.

În prezent, Ligia este lucrător în domeniul medical în Spania. A muncit până la epuizare în lupta contra coronavirusului despre care a vrut să transmită, celor care nu cred, că acest virus există.

Interviul integral cu conaționala noastră din Spania, Ligia Păun, îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii