Concurs de desen pentru copii cu dizabilități din R. Moldova: “Și EU am un vis”

Un concurs de desen pentru copii cu dizabilități din centrele de plasament din R. Moldova: “Și EU am un vis” a fost lansat astăzi de către Asociația Alsace Moldavie din Franța, cu ocazia marcării a 30 ani de la adoptarea Convenției Internaționale a Drepturilor Copiilor.

Potrivit autorilor concursului, lucrările selectate vor fi expuse în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Alsace Moldavie la Strasbourg, pe data de 01 iunie 2019 și dedicat Zilei Copiilor.

Inițiativa are drept scop promovarea și recompensarea creativității copiilor cu dezabilități, creșterea nivelului de informare a populației privind existența, condițiile, drepturile și necesitățile copiilor cu dizabilități.

La concurs pot participa copii cu dizabilități, beneficiari ai centrelor de plasament din R. Moldova, cu vârste între 6 și 15 ani. Data limită de transmitere a lucrărilor este 15 mai 2019. Ulterior lucrările vor fi jurizate pe 1 iulie 2019. În septembrie va fi organizată o expoziţie publică cu lucrările selectate și se va desfășura festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului.

Pentru realizarea acestei inițiative, organizatorii concursului vor să colecteze fonduri prin intermediul platformei GofundMe, iar câștigătorul concursului ar putea beneficia de o excursie la Strasbourg, inima Europei.

Articole similare
Comentarii