Constantin Țuțu, anunțat în urmărire internațională

Fostul deputat al Patidului Democrat din Moldova (PDM), Constantin Țuțu, a fost anunțat în urmărire internațională. Informația a fost confirmată de șeful INTERPOL, Viorel Țențiu, scrie cotidianul.md.

La 27 septembrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile pe numele lui Țuțu, care este învinuit de trafic de influență, iar astăzi procurorii au anunțat că au pus sechestru pe bunurile, automobilele și imobilele de lux ale lui Țuțu și au pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către acesta, în perioada anilor 2014 – 2018.

Conform dosarului pornit la 18 septembrie curent, în care Țuțu este învinovățit de trafic de influență în proporții deosebit de mari, acesta ar fi pretins și primit 20.000 euro pentru ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, ca să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 7 ani.

Astăzi, procurorii au anunțat că au pornit o urmărire penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către acesta, în perioada anilor 2014 – 2018. Astfel, a fost pus sechestru pe bunurile, automobilele și imobilele de lux ale fostului deputat PDM.

Articole similare
Comentarii