Crimele de război din Ucraina, la comanda lui Putin, nu sunt invenții! Soldații ruși recunosc atrocitățile pe care le comit

Presa internațională titrează astăzi că primul soldat rus judecat pentru crime de război în Ucraina a fost condamnat la închisoare pe viață. Este vorba despre Vadim Şişimarin, un soldat rus de 21 de ani, găsit vinovat de uciderea unui civil neînarmat. Anterior acesta își recunoscuse vina spunând că: „Mi s-a ordonat să trag, l-am împușcat o dată. A căzut şi ne-am continuat drumul”.

Din boxa acuzaților, Şişimarin a adăugat: „Îmi pare sincer rău. Nu am vrut să se întâmple asta, nu am vrut să fiu acolo, dar s-a întâmplat. Aș vrea să-mi cer scuze încă o dată. Și voi accepta pedeapsa pe care o voi primi”.

Este primul proces pentru crime de război ținut în Ucraina și un precedent pentru celelalte crime de război comise în Ucraina, de soldații lui Putin.

Astfel, se demonstrează că atrocitățile comise în Ucraina de către armata lui Putin nu sunt invenții, nu sunt minciuni, dar fapte concrete. Toate minciunile și propaganda dirijate de la Kremlin prin care s-a încercat acoperirea acestor crime de război sunt deconspirate, iar țarul rus rămâne tot mai gol în fața umanității. Iată fața lor adevărată. Și va fi deconspirată cu fiecare crimă recunoscută de către soldații ruși. Momentul adevărului va sosi pentru toți. Negreșit, va sosi.

Articole similare
Comentarii