Cum a fost renovată grădinița de copii din satul Băcioi cu sprijinul României

O nouă grădiniță din R. Moldova renovată cu sprijinul financiar al României. Grădinița de copii nr. 140 din s. Băcioi, comuna Băcioi, din mun. Chișinău a fost beneficiară a Programului de asistență tehnică şi financiară acordată de Guvernul României în anul 2016 pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova.

„Este un excelent prilej de a sublinia faptul că Guvernul României a fost, este și va fi întotdeauna alături de cetățenii Republicii Moldova. Guvernul României susține fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova, singurul pe care-l considerăm noi că poate să aducă stabilitate, bunăstare, prosperitate și un viitor mai bun pentru absolut toți cetățenii”, a declarat ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul ceremoniei de inaugurare a grădiniței.

Totodată, diplomatul român a precizat că acțiunea de astăzi „este parte a unui program amplu care a cuprins aproape 1000 grădinițe pe întreg teritoriul Republicii Moldova și mă bucur nespus că acest program s-a apropiat și de Chișinău…. Educația este importantă! Prin educație se formează caractere, se formează oameni care au șansa să ofere, cu adevărat, un viitor mai bun Republicii Moldova. Ne dorim ca acești micuți să crească frumos”.

Ambasadorul României a mai subliniat beneficiile pe care astfel de proiecte le aduc întregii comunități, precum și importanța cooperării eficiente între toate instituțiile centrale și locale.

Grădiniță de copii nr. 140 din s. Băcioi, com. Băcioi, mun. Chișinău, a fost selectată ca beneficiar al Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României în anul 2016 pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova conform Hotărârii Guvernului nr. 132 din 07.03.2017, cu suma totală alocată de 3 000 000 lei.

 

Din totalul sumei acordată de Guvernul României comunei Băcioi, 852 808 lei au fost direcţionați pentru dotarea completă a grădiniţei de copii nr. 140 cu mobilier, echipament de uz casnic pentru bucătărie și spălătorie, echipament tehnico- industrial pentru bucătărie, inventar sportiv.

Beneficiarii subproiectului implementat la grădiniţa de copii nr. 140 din s. Băcioi sunt 160 copii (2-6 ani) repartizați în 7 grupe şi 41 cadre didactice şi personal auxiliar.

Soldul rămas din grantul alocat conform HG nr. 132/2017, în sumă de 2 147 191, 97 lei  a fost redirecţionat pentru construcția  grădiniței de copii  din s.Brăila, com. Băcioi, mun. Chişinău destinată pentru 3 grupe (72 copii).

Articole similare
Comentarii