Cum a fost salvată grădinița ”Guguță” din orașul Râșcani cu ajutorul României: ”Sângele apă nu se face”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri despre grădinițele din R. Moldova care au fost reparate cu suportul financiar al României.

Acum 5 ani, Grădinița ”Guguță” din orașul Râșcani era pe punctul de a fi închisă, pentru că sediul instituției se afla într-o stare deplorabilă, acoperișul curgea, ferestrele nu se închideau, în interiorul grădiniței era frig permanent, iar din aceste cauze tot mai puțini părinți acceptau să își dea copiii la această grădiniță.

După ce au fost obținute două proiecte de aproape 3 milioane de lei în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară oferită de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, grădinița ”Guguță” s-a schimbat la față. Anul trecut instituția a înregistrat un record de înscrieri a copiilor care să o frecventeze.

”Această donație din partea României este un mare noroc, o oportunitate de care am beneficiat. Era foarte necesară această investiție. Proverbul deștept și actual ”Sângele apă nu se face” îl adresez Guvernului României. Mulțumim mult pentru acest suport și pentru o viață mai bună acordată copiilor din R. Moldova”, a ținut să precizeze directoarea grădiniței ”Guguță” din orașul Râșcani, Valentina Moscalu.

Interviul integral îl puteți urmări accesând linkul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Articole similare
Comentarii