Cum arată una dintre cele mai frumoase așezări rurale din Franța

Există o multitudine de topuri ale celor mai frumoase orașe, locuri, zone, așezări rurale din Franța. Unul dintre ele clasează comuna Saint-Guilhem-le-Désert a doua cea mai frumoasă din Franța și a doua cea mai preferată de francezi. De sus, arată ca o adevărată bijuterie medievală.

Saint-Guilhem-le-Désert este o comună în departamentul Hérault din sudul Franței. De altfel, este un sătuc destul de mic. În 2015 avea o populație de 257 de locuitori. Orașul medieval este situat în valea Verdus, foarte aproape de locul de vărsare al râului Hérault. Râul formează acolo un canion îngust, cunoscut sub numele de Gorges de l’Hérault.

Pe acest canion am făcut pe jos un parcurs de 10 km, iar panoramele văzute de sus pur și simplu îți taie respirația. Pe traseu descoperim ruinele Castelului Geant, de unde poate fi admirată comuna Saint-Guilhem-le-Désert.
De asemenea, în inima acestui canion se află o biserică, în prezent reprezentând un sanctuar pentru pelerini. Așadar, Ermitajul Notre-Dame-de-Lieu-Plaisant, care datează din secolul al XIV-lea, este punctul de atracție al acestui parcurs. Izvorul cu apă răcoritoare potolește setea pelerinilor, mai ales în zilele însorite de vară.De altfel, Saint-Guilhem-le-Désert a conservat extrem de bine stilul medieval care poate fi admirat la o plimbare lejeră prin sătuc.

Din 1998, localitatea a fost inclusă pe traseul pelerinajului Santiago de Compostela, iar principala atracție este mănăstirea Gellone sau Saint-Guilhem-le-Désert. A fost ctitorită în jurul anului 804. Astăzi face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Îndemnul meu este să ieșiți din case și să descoperiți locurile frumoase din jurul vostru. Prin cultura de a ieși în sânul naturii contribuim la dezvoltarea unei societăți sănătoase!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii