Decretul semnat de Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier, declarat constituțional

Decretul semnat de președintele Maia Sandu prin care președintele interimar al PAS Igor Grosu a fost desemnat candidat pentru funcția de premier a fost declarat constituțional.

Curtea Constituțională a pronunțat cu puțin timp în urmă hotărârea, care este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac,

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a nominalizat pe 16 martie 2021, pe Igor Grosu, președintele interimar al PAS, drept candidat la funcția de Prim-ministru.

„Am luat act de decizia doamnei Mariana Durleșteanu de a-și retrage candidatura pentru funcția de Prim-ministru. Având în vedere că nu există la moment un candidat care să fie susținut de o majoritate parlamentară absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. I-am cerut domnului Grosu să pregătească programul și să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament”, declara atunci Maia Sandu.

Înainte de a anunța candidatura la funcția premier, pe parcursul zilei de 16 martie, președintele R. Moldova a avut consultări separate cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare referitor la situația politică din țară.

Articole similare
Comentarii