Deputați din opoziție, târâți pe jos și scoși cu forța din sediul televiziunii publice din Ungaria

Forţele de securitate au evacuat cu forța doi parlamentari independenţi din sediul televiziunii de stat din Ungaria, după ce au încercat să citească o petiţie, la o zi după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva celor care protestau faţă de Guvernul Orban, scrie Reuters, citat de News.ro.

Cei doi parlamentari se află printre cei 12 care şi-au petrecut noaptea în sediul televiziunii de stat, ca o continuare a demonstraţiilor împotriva politicilor prim-ministrului Viktor Orban.

Petiţia reafirmă cererile protestatarilor de duminică, care includ retragerea noii legi privind piaţa muncii, independenţa presei şi a tribunalelor şi ca Ungaria să se alăture biroului procurorilor UE.

Parlamentara independentă Bernadett Szel a postat imagini video pe pagina sa de Facebook care arată cum forţele de securitate se ceartă cu parlamentarul Akos Hadhazy pentru ca apoi să îl evacueze din clădire. Szel a precizat că şi ea a fost evacuată.

Alţi parlamentari îşi continuă protestele în clădire.

Manifestaţia de duminică – intitulată ”Crăciun fericit, domnule premier” de organizatori – este a patra manifestaţie în decurs de o săptămână împotriva Guvernului Orban. Ea a fost organizată de opoziţia de stânga, grupuri de studenţi şi simpli cetăţeni.

Articole similare
Comentarii