Diaspora invitată să contribuie la finisarea Centrului Social Cultural Românesc ”Filantropia„ din Orhei

Parohul primei parohii a Bisericii Românești din Orhei, după căderea URSS, Sergiu Aga, invită, prin intermediul Portalului Nr.1 al Diasporei ER NEWS, conaționalii noștri stabiliți peste hotare să contribuie financiar la finisarea Centrului Social Cultural Românesc ”Filantropia„ din Orhei.

Găsiți mai jos adresarea părintelui Sergiu Aga către conaționalii noștri:

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, Basarabia, ființează, pe lângă biserica nou-ridicată, un Centru Social Cultural Românesc numit – FILANTROPIA. Acest așezământ, va oferi alinare multor persoane dezavantajate social, precum și posibilitate comunității de a propăși prin proiecte concrete de educație și cultură.

Începând cu anul 2021, demisolul acestui așezământ găzduiește pe timp de noapte oamenii străzii din întreaga regiune. Tot aici mai este amenajată o garderobă și o spălătorie socială care deservește nu doar pe cei fără adăpost, dar și pe cei ce nu au posibilitatea de a-și cumpăra o haină sau a o spăla acasă.

Cu toate acestea mai rămân 3 nivele ale imobilului ce așteaptă a fi finisate în care vom putea găsi:

  • Spațiu de activități educative și recreative pentru copiii defavorizați din comunitate sau ai căror părinți sunt plecați peste hotare; Același spațiu va fi utilizat și pentru grupul de voluntari ai parohiei implicat în multe activități comunitare.
  •  Spații de cazare temporar pentru femei și copii – victime ale violenței și abuzurilor din familii;
  • Spații de desfășurare a activităților educaționale non-formale, în care persoanele din comunitate vor putea învăța meseriile: croitorie, broderie, frizerie și altele, precum și aptitudini necesare creșterii calității vieții. Activitățile ce vor fi adunate aici vor identifica FILANTROPIA un veritabil promotor al educației și învățării pe întreg parcursul vieții.

Finisarea încăperilor și a fațadei exterioare este o provocare destul de însemnată pentru prima parohie a Bisericii Românești din Orhei, după căderea URSS, mai cu seamă pentru că este implicată și în lucrările de finisare și pictură a lăcașului sfânt.

Citește și:

Interviu cu Părintele Sergiu Aga: Demnitatea umană a avut de suferit în ultima perioadă, mai ales la Orhei

De aceea, cu nădejde în Domnul și în mărinimia Frățiilor Voastre, Vă aducem pioasa rugăminte ca să ne ajutați în a aduna cei 70 000 euro necesari finalizării lucrărilor de construcție a acestui așezământ, ce va avea un impact pozitiv major asupra societății din regiunea Orheiului.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Toți cei care vor să contribuie la finisarea Centrului Social Cultural Românesc ”Filantropia„ din Orhei pot face donații accesând link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/donate/255277052890132/3772014719545707/

Articole similare
Comentarii