Dictatorul sirian Bashar al-Assad invitat să viziteze Crimeea. Cât mai e până ajunge și în regiunea transnistreană?

Dictatorul sirian Bashar al-Assad: Colonelul în rezervă Andrei Covrig scrie pe contul său de Facebook despre recenta vizită a așa-zisului guvernator al Crimeii Serghei Aksionov în Siria și întâlnirea acestuia cu sângerosul dictator Bashar al-Assad. Andrei Covrig vorbește despre cum Kremlinul îi trimite lui Assad importanți ”oficiali” ruși și face o paralelă cu președintele R. Moldova, Igor Dodon.

„Șeful Crimeei”, Serghei Aksionov, după vizita recentă în Siria a promis că Bashar Assad ar putea vizita în curând peninsula anexată. În această știre e toată „splendoarea” realizărilor politicii externe rusești și totoadată tragicomicul ei şi deznădejdea.

De ce? Aproape nimeni nu-l vizitează pe Asad, iar acesta dorește să se simtă ca un adevărat șef de stat și să primească numeroși vizitatori importanţi. O situaţie ca şi cu Dodonul ”nostru”.

Kremlinului trimite la Assad oficiali (?) ruși, dar nu orice, anume, un fost interlop „Goblin”, actualmente „şeful Crimeii”. Aksionov este trimis în Siria, unde nimeni nu merge oricum – cu excepția generalilor ruși și comandourile iraniene.

Aksionov nu are unde să meargă și cu cine să se întâlnească – cu excepția, poate, a liderilor din regiunile separatiste, din Donbas care şi ei, de, au zile scurte şi, poate „separatistul” de la Tiraspol.

Acesta este cercul politic vicios în care șeful teritoriului anexat comunică pe baionetele rusești. Fără aceste baionete, nu ar exista nici Aksionov, nici Assad”, a scris pe rețelele de socializare colonelul în rezervă Andrei Covrig.

Așadar, dacă va fi necesar, Kremlinul îl va trimite și pe liderul separatist de la Tiraspol să se vadă cu dictatorul sirian Bashar al-Assad și să îl invite într-o vizită în regiunea transnistreană. Cine va putea împiedica acest lucru?

Articole similare
Comentarii