Din nou proteste în România. Se va ajunge la anticipate?

De mai bine de un an, în România se fac foarte multe proteste. Lumea se mobilizează, iese pe stradă, își cere drepturile. Prin aceste ample acțiuni, se pare că societatea românească a evoluat mai mult decât politicienii care sunt acum la guvernare la București. Calitatea oamenilor politici scade de la alegeri la alegeri, chiar dacă România este țară membră a UE de mai bine de 10 ani și oarecum altele sunt așteptările. Oamenii continuă să plece din România, tocmai din această cauză, a politicienilor corupți care sunt sub așteptările românilor.

La momentul în care scriu aceste rânduri, pe străzile din marile orașe ale României sunt peste 75 de mii de oameni, doar la București fiind 60 de mii. E iarăși iarnă și ca și în iarna lui 2017, românii ies din casă pentru a-și exprima o atitudine morală a unei națiuni. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei şi Codurilor Penale.

Potrivit digi24.ro, simbolul protestului sunt oamenii veniţi din Cluj, care au mers pe jos 10 zile, prin ploi şi ninsori, pentru a manifesta în Bucureşti. Au bătut peste 400 de kilometri la pas, au fost în faţa Guvernului, după ce au trecut pe la sediul PSD și sediul ALDE. Nu au scandat, a fost mai mult un protest mut.

Ceea ce ar trebui să facă acum clasa politică de la București este să dea înapoi, un pas, doi, poate chiar mai mulți. Este nevoie de alegeri anticipate în România, dacă actuala guvernare PSD-ALDE nu este capabilă să guverneze așa încât să nu trezească protestele maselor. Dacă nu ești capabil, pleacă. Să vină alții care pot să fie în beneficiul țării și al cetățeanului.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii