Discuții productive cu Consulul General al României la Lyon, Anca Opriș, despre consolidarea diasporei românești în Franța

Consolidarea diasporei românești în Franța, promovarea unei imagini mai bune a României și R. Moldova (României Mari) în Franța, implicarea conaționalilor noștri în acțiuni de promovare a culturii și tradițiilor românești. Sunt doar câteva dintre temele puse în discuție în cadrul întrevederii Consulului General al României la Lyon, Anca Opriș cu jurnalista de televiziune Elena Robu, stabilită în Franța de mai bine de doi ani, transmite ER NEWS.

”În cadrul întrevederii, care a fost una destul de productivă, am abordat subiecte de actualitate ce se referă la diaspora românească stabilită în Franța. Am făcut o prezentare amplă a Asociației franco-moldo-române AGER, creată în toamna anului trecut cu scopul de a promova imaginea României și R. Moldova (României Mari) în Franța, cu toate tradițiile și cultura neamului nostru românesc. De asemenea, am trecut în revistă activitățile planificate de către Asociație în anul 2020”, a precizat jurnalista de televiziune Elena Robu pentru ER NEWS.

La rândul său, Consulul General al României la Lyon, Anca Opriș, și-a manifestat toată deschiderea și a asigurat, în limitele competențelor sale, de tot sprijinul necesar în realizarea obiectivelor și a acțiunilor planificate de către Asociația AGER.

Toți cei interesați să promoveze o bună imagine a României și R. Moldova (României Mari) în Franța și vor să adere la Asociația AGER, pot trimite un mail la următoarea adresă: [email protected]

Articole similare
Comentarii