Doliu în lumea teatrului: s-a stins din viață artistul Vlad Ciobanu

Doliu în lumea teatrului din R. Moldova. S-a stins din viață artistul Vlad Ciobanu la vârsta de 53 de ani, în această dimineață la un spital din Iași. Acum jumătate de an, Vlad Ciobanu a fost diagnosticat cu leucemie.

Zeci de mesaje de condoleanțe circulă pe rețelele de socializare.

”Vlad, Vlad Ciobanu, iubitul meu frate, s-a stins în dimineața aceasta la spitalul de recuperare din Iași, unde a luptat două săptămâni cu infecția covid. Boala aceasta necruțătoare s-a suprapus pe starea lui generală, pe imunitatea foarte scăzută, după chimioterapie. Medicii au luptat până în utima clipă să-l salveze. Au făcut tot posibilul și imposibilul și le mulțumesc pentru străduința și devotamentul lor… Știu cum au luptat. Eu și familia mea trecem prin momente foarte grele, teribil de grele. Nu știu cum va fi viața noastră fără Vlad… Vă mulțumesc că ați fost alături de noi în toată această perioadă, în care am sperat la mai bine”, a transmis Vitalie Ciobanu, scriitor, publicist.

La rândul său, Teatrul Național Mihai Eminescu exprimă sincere condoleanțe iubitorilor de teatru și de film, tuturor celor îndurerați de trecerea la cele veșnice a Artistului și Omului Vlad Ciobanu, solie de bunătate, de dragoste pentru frumos…

”Prietenul nostru Vlad, actor și profesor universitar, directorul general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă din Republica Moldova, a fost mai mult decât Artist, a fost un Caracter, un simbol al virtuții responsabile: a reabilitat la catedră, pe scenă și pe ecran omenia generoasă, aristocratismul interzis, demnitatea, onoarea lucrului bine făcut.

A fost un actor dublat de un poet, căci cum altfel ar fi reușit să-l interpreteze magistral pe junele Mihai Eminescu, în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu.

Artistul nepereche, Stegar de frunte al Culturii Române, Vlad Ciobanu a călătorit către o lume mai bună și mai dreaptă, către scene cu îngeri și arhangheli… De acum încolo ne va veghea din țările celeste.

Exprimăm condoleanțe familiei și comunităților artistice din Moldova, România și Federația Rusă, tuturor celor ce l-au cunoscut și l-au iubit.

Bunul Dumnezeu să-l învrednicească, ținându-l în dreapta sa!
Vei rămâne de-a pururi în inimile noastre, dragă Vlad Ciobanu”, a transmis pe Facebook Teatrul Național Mihai Eminescu.

Articole similare
Comentarii