Erou la 13 ani în Italia: Elevul care și-a salvat cei 50 de colegi de la moarte

Italia este încă în șoc după cazul produs ieri când un șofer imigrant a incendiat un autobus școlar cu 51 de elevi la bord. Elevii povestesc cu groază ce li s-a întâmplat și sunt recunoscători ca au supraviețuit terorii la care au fost supuși.

Am crezut că vom muri, că va fi ultima zi din viața noastră. Șoferul ne-a încătușat și ne-a amenințat. El a spus că, dacă ne vom mișca, va turna benzină și va da foc autobuzului”, mărturisește Luca, un elev în vârstă de 12 ani, relatează www.ilmessaggero.it.

În cele din urmă, șoferul așa a și făcut, a incendiat autobuzul școlar, dar, din fericire, carabinierii au reușit să-i scoată pe toți copiii la timp din autobuz, care la acel moment erau ostatici.

Ne era atât de frică de moarte

”Era ceea ce vroia șoferul care țipa ca un nebun: „Astăzi nimeni nu iese de aici în viață, trebuie să mooară toți italienii”, mărturisesc elevii.

Cel care i-a salvat și a transmis un semnal de ajutor a fost Rahmi, un elev de 13 ani, care, între timp, a devenit erou, după gestul de curaj de care a dat dovadă.

Înainte de a incendia autobuzul, șoferul a confiscat de la elevi telefoanele mobile, doar că Rahmi a reușit să își ascundă propriul telefon.

„Rahmi este inteligent și lucid. Șoferul ne-a luat toate telefoanele, dar el și l-a păstrat pe al său cu care a și chemat carabinierii. Am încercat să explicăm unde suntem”, povestește prietenul său Adam, în vârstă de 12 ani.

”Rahmi a luat situația sub control. Ne spunea să rămânem calmi că poliția va veni, apoi am încercat să spargem fereastrele de la autobuz. Faceam semne la fereastră indicând 112 în speranța că oamenii vor vedea”, povestește prietenul său, Adam.

După ce i-a sunat pe carabinieri, Adam reușește să îi sune și pe părinți. Era în lacrimi. „I-am spus tatălui meu că este un bărbat care vrea să ne omoare și că am chemat poliția. Apoi am închis imediat pentru că șoferul s-a oprit și mi-a fost teamă că s-ar putea întâmpla ceva rău”, povestește băiatul.

Când carabinierii au oprit autobuzul, scena a fost tulburatoare: „Copiii băteau pe la ferestre, cereau ajutor”, spune locotenentul Valerio Azzone. ”Am reușit să-i scoatem pe toți din autobuz, chiar dacă șoferul a repornit vehiculul”.

Printre flăcările înalte și fumul gros, copiii se îmbrățișau plângând, uitându-se la carcasa autobuzului.

Din fericire, toți cei 51 de elevi au fost salvați.

Articole similare
Comentarii