Extrema dreaptă a intrat în Parlamentul Spaniei. 5 catalani aflați în închisoare, aleși deputați

Premierul spaniol, socialistul Pedro Sanchez, a proclamat victoria partidului PSOE în alegerile legislative de duminică, însă nu are majoritatea necesară în Parlament.

În același timp, extrema dreaptă a intrat în forţă în Parlamentul spaniol, deşi cu mai puţină impetuozitate, în comparaţie cu aşteptările mari generate în timpul campaniei electorale, ca urmare a unei capacităţi sporite de mobilizare de care a dat dovadă formaţiunea politică Vox, creată în 2013, comentează EFE. Dacă la alegerile din 2016 a obţinut 47.100 de voturi, la alegerile de duminică a adunat 2.676.000 de voturi.

Până în prezent, singura dată când extrema dreaptă a fost reprezentată în Parlament a fost între 1979 şi 1982, printr-un singur deputat, Blas Pinar, reprezentantul nostalgicilor dictaturii lui Franco.

Cinci secesionişti catalani aflaţi în detenţie au fost aleși deputați

Cinci secesionişti catalani aflaţi în detenţie şi judecaţi în prezent la Madrid pentru rolul lor în tentativa de secesiune a Cataloniei în 2017 au fost aleşi duminică deputaţi în urma alegerilor parlamentare spaniole câştigate de socialişti, informează luni AFP, citată de stirileprotv.ro.

Printre cei cinci se numără fostul vicepreşedinte al acestei regiuni din nord-estul Spaniei, Oriol Junqueras, principalul acuzat în procesul care a început la 12 februarie anul trecut şi împotriva căruia Parchetul a cerut 25 de ani de închisoare.

Articole similare
Comentarii