Felicia Vastel din Franța: ”Românilor de pretutindeni le-aș spune să nu uite că putem fi uniți în cuget și în simțiri cu cei de acasă”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Felicia Vastel, originară din Galați și stabilită în Franța din 2006. Conaționala noastră spune că schimbarea de țară a fost foarte bine analizată și nicidecum nu a fost o aventură.

În prezent, Felicia Vastel este președinta Asociației Culturale ”Normandie-Roumanie”, înființată în 2017, asociație care a reușit să se impună în zonă datorită numeroaselor acțiuni culturale pe care le desfășoară.

”Românilor de pretutindeni le-aș spune să nu uite că putem fi uniți în cuget și simțiri cu cei de acasă și să nu uităm niciodată oriunde am fi identitatea noastră culturală, lingvistică. Să nu uităm să vorbim limba română, să transmitem limba română copiilor și nepoților noștri născuți pe alte meleaguri”, a declarat conaționala noastră în cadrul interviului.

Interviul integral cu conaționala noastră din Franța, Felicia Vastel despre experiența sa de emigrare dar și acțiunile desfășurate în cadrul Asociației Culturale ”Normandie-Roumanie” îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii