(Foto) Parisul fără mașini

Cel mai vizitat oraș din lume, Parisul, a fost duminica trecută, 16 septembrie, fără mașini. Străzile capitalei Franței au fost închise pentru circulația mașinilor, iar două dintre ele au devenit pietonale pentru o zi cu ocazia celei de-a patra ediții a ”Zilei fără mașini”.

Interdicția de circulație pentru mașini a fost în orarul de timp 11.00-18.00. Totuși, nu toate vehiculele au fost interzise: mașinile de urgență și de securitate, cele pentru persoanele cu dizabilitări, autocarele turistice, autobuzele, camioanele de deplasare având autorizație în acest sens.

Obiectivul acestei zile fără mașini a fost de ”a face spațiul public mai puțin poluat, mai plăcut și mai pașnic”. Obiectivul a fost atins, dacă este să urmărim pozele plasate pe rețelele de socializare.
  

Potrivit experților, acțiunea desfășurată duminică limitează doar într-o măsură mică poluarea. Totuși, pe anumite segmente s-au întregistrat scăderi ale poluării aeurului de 20%-25%, după cum puteți vedea în filmulețul de mai jos. (sursa: www.huffingtonpost.fr)

Articole similare
Comentarii