Franța trimite Ucrainei și R. Moldova ajutor umanitar

Statul francez a trimis Poloniei 33 de tone de ajutor umanitar pentru a-i susține pe ucraineni, a declarat luni ministrul de Interne Gérald Darmanin. De asemenea peste 30 de tone de material vor ajunge și în Moldova la începutul săptămânii.

„Am trimis deja 33 de tone de material” în Polonia, unde mii de refugiați ucraineni au fugit după invadarea țării lor de către Rusia, a declarat ministrul, pentru France 2. Ajutorul reprezintă „corturi, medicamente, alimente”, „tot ce ajută oamenii să fie primiți în cele mai bune condiții”, a adăugat el.

„Peste 30 de tone” de ajutor umanitar vor pleca și spre Moldova, a declarat anturajul său pentru AFP. Două avioane de Securitate Civilă „pline de medicamente”, potrivit ministrului, urmează să sosească marți în Polonia.

Franța trebuie să prezinte luni un proiect de rezoluție Consiliului de Securitate al ONU „pentru a garanta accesul umanitar nestingherit, pentru a răspunde nevoilor urgente ale cetățenilor rămași în Ucraina” invadate de Rusia, a anunțat duminică seara Elysée.
Potrivit unei estimări ONU, Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru o criză umanitară de „proporții istorice” în Ucraina, care ar putea duce la „mai mult de șapte milioane” de persoane strămutate în interior, dacă ofensiva rusă continuă.

Articole similare
Comentarii