Iată câte secții de votare vor fi deschise în străinătate pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea a 139 secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Potrivit hotărârii aprobate de CEC, decizia a fost luată în conformitate cu prevederile legislației electorale, cu avizul prealabil al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Astfel, secțiile de votare vor fi constituite pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova, dar și în alte localități, în baza numărului de alegători care au participat la scrutinul precedent, organizat în circumscripția națională, a datelor de pe urma înregistrării prealabile, precum și pe baza informațiilor obținute de către MAEIE de la autoritățile competente ale țărilor de reședință a cetățenilor Republicii Moldova privind numărul acestora și locul aflării acestora.

Secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020:

Italia – 30 de secții
Rusia – 17 secții
România – 13 secții
SUA – 12 secții
Franța – 8 secții
Marea Britanie – 7 secții
Germania – 6 secții
Spania – 5 secții
Canada și Irlanda – câte 4 secții
Portugalia – 3 secții
Israel, Turcia, Belgia, Grecia și Ucraina – câte 2 secții
Câte o secție va fi deschisă în alte 21 de țări: Bulgaria, Olanda, China, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Cehia, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Japonia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Qatar, Suedia, Ungaria, Danemarca, Cipru.
Articole similare
Comentarii