Iată cum arată cea mai bine păstrată construcție din tot Imperiul Roman

Surprinzător, dar cea mai bine păstrată (conservată) construcție de pe întreg teritoriul Imperiului Roman se află în orașul francez Nimes, oraș care, de altfel, a fost un important centru cultural și comercial în perioada Imperiului Roman. Construcția se numește La Maison Carrée (Casa Pătrată) și este de fapt un fost templu care datează din anul 2 al erei noastre, dedicat nepoților și fiilor adoptivi ai împăratului Augustus, Caius și Lucius Caesar. În prezent, templul adăpostește un muzeu al orașului.

Orașul Nimes este în sine un oraș plin de istorie, cu edificii care au peste 2000 de ani și care s-au păstrat, mai mult sau mai puțin, până în zilele nostre.

O altă atracție a orașului o reprezintă Les Arènes (Amfiteatrul roman), construit în jurul anul 70 și renovat în anul 1863. Este cel mai bine păstrat amfiteatru din Franța. Și datorită acestui fapt, este funcțional și astăzi. Aici sunt organizate spectacole. Capacitatea Amfiteatrului este de 16 300 de spectatori așezați pe 34 de rânduri de bănci. Arena propriu-zisă are dimensiuni de 133 x 110 metri.

De la ultimele trepte ale Amfiteatrului se deschide o imagine fantastică a orașului Nimes. Poți ține în mâini sau poți avea la picioare istoria milenară romană.

O altă mare atracție a orașului Nimes este Turnul Magne, cu o istorie de peste 2000 de ani. Este un turn construit în anii 16-15 înaintea erei noastre. În vremurile romane turnul avea 36 de metri, acum are doar 32,5 metri.

Pentru a vizita toate cele trei edificii și în interior puteți procura un abonament care costă 13 euro per adult. Prin comparație, doar biletul de intrare în Amfiteatru costă 10 euro per adult.

Orașul Nimes are și o grădină publică impunătoare care a fost amenajată printre primele din Europa, iar astăzi este una dintre cele mai frumoase și remarcabile. “Jardin de la Fontaine”, amenajată în anul 1745, vine să pună în evidență cultura antică de mare valoare.

Tot aici puteți găsi și ruinele templului Dianei.

Așadar, după cum ați putut să vă convingeți și singuri, orașul Nimes a fost una dintre cele mai importante colonii ale lumii romane, având pe timpuri o amplasare de excepție într-o intersecție culturală și comercială de importanță majoră.

Nimes si-a atins apogeul sub domnia împaratului Augustus. Din această epocă datează celebrele monumente romane ale orașului pe care vi le-am prezentat mai sus și considerate a fi printre cele mai frumoase și bine conservate din anticul imperiu.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii