Ieşenii rezidenţi în Italia au dat năvală la Iaşi. Iată din ce cauză

Ieşenii rezidenţi în Italia au dat năvală în Iaşi să îşi radieze numerele de înmatriculare ale autoturismelor cu care circulă prin Italia. Pe data de 4 decembrie, legislaţia italiană a fost schimbată așa încât un cetăţean rezident în Italia nu are voie să circule cu maşina decât dacă o înmatriculează în Italia, scrie ziaruldeiasi.ro.

În urma unor controale ample în traficul din această ţară, zeci de români au fost amendaţi deoarece circulau cu maşini înmatriculate în România, cu toate că erau rezidenţi de ani buni în Italia.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Înmatriculări şi Permise Iaşi au precizat că radierile au crescut foarte mult, iar în acest sens s-au putut face radieri la mai multe ghişee din instituţie.

În Italia nu îţi mai dă voie să circuli cu numere de înmatriculare de România. Dacă te prinde, îţi confiscă maşina imediat. Te verifică dacă ai rezidenţă în Italia. Am mai întrebat pe cei care au venit în audienţă la mine. Au spus că poliţiştii italieni, cum văd o maşină cu numere de România, o trag pe dreapta, apoi îţi face control la sânge. De asta a crescut numărul de radieri la Iaşi. Sunt aproximativ 1.000 de radieri făcute în decurs de o lună, în comparaţie cu 100 sau 70 câte erau lunar. De asta ne-am şi dus mai departe cu programările la numerele provizorii. Pentru că sunt multe radieri. Am pus radieri şi la celelalte ghişee şi s-au mai liniştit un pic, nu mai există presiune. Mulţi dintre ieşenii care sunt cu maşinile în Italia şi-au pus pe curier actele şi plăcuţele de înmatriculare, apoi o procură şi au rezolvat problema”, a explicat comisarul şef Vasile Zacornea, şeful Direcţiei pentru Înmatriculări şi Permise Iaşi.

Şeful de la Înmatriculări a mai explicat că ieşenii pot veni cu maşinile şi li se dau plăcuţe de înmatriculare temporare, valabile 30 de zile.

Procedura este simplă: maşinile sunt în Italia, şi vin cu actele şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, iar cei care vor să plece de aici cu maşinile, le dăm numere temporare, de export, însă nu am avut cereri. Acestea sunt valabile 30 de zile. Asigurarea este pentru 30 de zile. Pe ei îi obligă să îşi schimbe numerele de înmatriculare deoarece, în Italia, asigurările costă foarte mult. De exemplu, la un autoturism cu numere de Iaşi şi asigurarea de România, costul este mai mic, însă aveau probleme şoferii italieni implicaţi în accident”, a adăugat Vasile Zacornea.

Articole similare
Comentarii