În atenția cetățenilor români: Recunoașterea și echivalarea diplomelor a devenit gratuită

Recunoașterea și echivalarea diplomelor a devenit gratuită pentru cetățenii români din Spațiul Economic European și Confederația Elvețiană. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării din România a emis recent un ordin privind eliminarea și actualizarea unor taxe pentru serviciile prestate de către Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Astfel, au fost eliminate taxele de recunoaștere/echivalare a studiilor preuniversitare și universitare pentru cetățenii Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene. Accesul pe piața muncii se va face fără alte costuri pentru această categorie.

Taxa pentru recunoașterea/echivalarea studiilor preuniversitare și universitare se va păstra numai pentru cetățenii din afara Spațiului Economic European/Confederației Elvețiene.

An de an, în calitate de profesor, am dat recomandări elevilor mei pentru a studia la universități din străinătate. Mulți dintre ei au ales să revină în țară. Ca ministru al Educației și Cercetării am decis să respect efortul depus și să îi încurajez pe românii care au studiat în spațiul european să se angajeze și să își continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaștere a diplomelor de studii. Ceea ce au învățat merită recunoscut și apreciat. Ne bazăm și pe ei să contribuie la construirea unei Românii normale, a unei Românii Educate” – Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării din România

 

Articole similare
Comentarii