În Italia o badante a fost condamnată la 1 an și jumătate de închisoare. Îl insulta și îl maltrata pe bătrân

În Italia o badante de origine română a fost condamnată la 1 an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru maltratarea bătrânului de care avea grijă. Mai mult, femeia l-a convins pe bătrân să o numească moștenitoare și să îi lase casa drept moștenire, relatează larena.it.

Badante cu inițialele Visan C. nu doar îl maltrata pe bătrân și îl insulta, dar de asemenea îl lăsa fără mâncare.

Povestea a început în 2013, când bătrânul Elio, născut în 1925, a povestit autorităților cum acesta era intimidat de îngrijitoarea sa care îl maltrata și nu îl hrănea suficient. Mai mult, uneori ”badant”e își permitea să îl lovească.

Femeia a fost concediată, iar trei luni mai târziu, în iunie, bătrânul a declarat că nu mai dorește să se pronunțe împotriva femeii pentru că a plecat oricum și el are deja o nouă îngrijitoare.

Cu toate acestea, declarația bătrânului nu a putut întrerupe procedura penală (maltratarea poate fi urmărită din oficiu).

În cursul procesului, au ieșit la iveală detalii picante. Femeia româncă umbla prin casă îmbrăcată sumar, iar bătrânul Elio încerca s-o facă pe „obraznicul”. Femeia a reacționat la avansurile sale lovindu-l ușor și insultându-l, numindu-l „om bătrân și nebun”.

Pe de altă parte, mai mulți voluntari ai unei Asociații care veneau în casa bătrânului au declarat că apartamentul era bine întreținut și curat în comparație cu ceea ce era în trecut. Ei au declarat, de asemenea, că bătrânul a schimbat multe îngrijitoare, întrucât niciuna nu reușea să țină pasul cu el.

Articole similare
Comentarii