În turul doi al alegerilor prezidențiale va fi deschis același număr de secții de votare în străinătate ca și în primul tur

În turul doi al alegerilor prezidențiale, va fi deschis același număr de secții de votare în străinătate ca și în primul tur. Despre aceasta a a informat Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aurel Ciocoi, în cadrul ședinței de Guvern de astăzi.

Totodată, adresele secțiilor de votare din unele localități au fost schimbate, informația poate fi găsită pe paginile oficiale ale misiunilor diplomatice.

„Vreau să mă adresez cetățenilor Republicii Moldova să participe activ duminică la turul doi de alegeri prezidențiale. Este un exercițiu important pentru țara noastră, astfel încât după 15 noiembrie să continuăm implementarea proiectelor menite să îmbunătățească viața în țara noastră”, a spus prim-ministrul.

Totodată, astăzi Guvernul a aprobat numirea lui Eugeniu Revenco în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a stabilit un program special de lucru pentru secțiile de votare din orașul Baku, Republica Azerbaidjan și cea din orașul Strasbourg, Republica Franceză.

Secția de votare din orașul Baku, Republica Azerbaidjan, va fi deschisă între orele 7:00 și 18:00. Amintim că, autoritățile Republicii Azerbaidjan au declarat anterior Legea marțială în legătură cu conflictul militar azero-armean, care prevede introducerea stării de asediu în mai multe orașe, inclusiv în orașul Baku.

Secția de votare din orașul Strasbourg, Republica Franceză, va activa între orele 7:00 și 20:00. În acest caz, autoritățile Republicii Franceze au prelungit măsurile restrictive interne de deplasare instituite în contextul pandemiei de COVID-19, acestea rămânând în vigoare și pentru 15 noiembrie 2020.

Programul special de lucru stabilit în cadrul celor două secții de votare este determinat de necesitatea asigurării votului în maximă siguranță pentru alegători, cât și pentru membrii organului electoral, care urmează să totalizeze rezultatele alegerilor, deplasându-se la domiciliu în intervalul orelor permise.

Articole similare
Comentarii