Înalți oficiali europeni vin la Chișinău. Un moment istoric să le prezentăm cererea de aderare la UE

Președinția R. Moldova anunță că în perioada 2-3 martie, în Republica Moldova vor sosi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles, și Comisarul European pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi. Un moment istoric ca și R. Moldova să prezinte cererea de aderare la UE.

Dacă analizăm la rece tot ce se întâmplă acum în lume, R. Moldova are mai multe opțiuni pentru ziua de mâine. Dar cel mai important dintre toate este că – dacă va cădea Ucraina, vom cădea și noi în ghearele Kremlinului încă multă vreme de acum încolo. Dar dacă Ucraina câștigă și lumina va învinge întunericul, atunci R. Moldova are marea șansă istorică să adere odată cu Ucraina la UE. Mai este și o altă variantă: cea a reunirii cu Patria-Mamă – România. Acum, suntem cel mai aproape de unire de la 1991.

Citește și:

Sub ochii noștri, mitul că Putin este invincibil se ruinează. R. Moldova: actor sau spectator al scrierii istoriei?

Ce trebuie să facă R. Moldova pentru asta? Să își asume rolul de actor, să își asume responsabilități, dar și riscuri. Să aibă curaj, să ridice capul sus, să fie fermă pe poziții, să lupte pentru drepturile ei.

Articole similare
Comentarii