Italia vaccinează cu a treia doză: M-au forțat, altfel mi-aș fi pierdut slujba, altfel nu aş fi făcut-o

Italia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID. Prioritate au persoanele vulnerabile, adică vârstnicii şi oamenii cu sistem imunitar slăbit.

Aproape 3 milioane de oameni sunt de luni eligibili să se inoculeze în Italia cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Persoanele imunodeprimate, cele care au fost supuse unui transplant, şi anumiţi pacienţi oncologici sunt primii care vor primi doza suplimentară. Vor urma cei care au peste 80 de ani, rezidenţii din căminele de bătrâni şi personalul sanitar, transmite stirileprotv.ro.

Începerea administrării celei de-a treia doze vine într-un moment în care în Italia raportează o creştere de 40 la sută în rândul celor care se vaccinează împotriva COVID-19.

Este util, deoarece în scurt timp certificatul sanitar va fi obligatoriu atât în birourile publice, cât și private, așa că, din moment ce lucrez într-o firmă privată, va fi obligatoriu și pentru mine. Dar, mai presus de toate, este benefic pentru sănătatea mea”, a spus o femeie.

Certificatul sanitar COVID-19 obligatoriu pentru angajaţi

Italia este prima ţară europeană care a decis să instituie certificatul sanitar COVID-19 obligatoriu pentru angajaţi, atât în sectorul public cât şi în cel privat. Măsura se va aplica din 15 octombrie, deşi nu toată lumea este de acord cu acest demers.

Citește și:

Italia: Certificatul verde, obligatoriu pentru toate categoriile de angajați. Fără certificat, angajații vor fi suspendați

Nu eu am decis (să mă vaccinez – n.red.), guvernul a decis. M-au forțat, altfel mi-aș fi pierdut slujba, salariul, acesta este singurul motiv, altfel nu aş fi făcut-o”, a spus un bărbat.

75 la sută din populaţia peninsulei are deja schemă completă de vaccinare

În prezent, Agenţia Europeană a Medicamentului analizează posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului, mai multe ţări printre care Ungaria, Germania, Franţa şi Cehia au decis administrarea acestei doze fără a mai aştepta concluziile.

Articole similare
Comentarii