Jurnalista Elena Robu, aleasă în Consiliul de Administrare a Clubului de Presă din Saint-Etienne, Franța

Jurnalista Elena Robu, stabilită în Franța de 2 ani, a fost aleasă în Consiliul de Administrare a Clubului de Presă și de Comunicare din Saint-Etienne și Departamentul Loire, Franța. Elena Robu este singurul jurnalist din străinătate care face parte din echipa de jurnaliști și comunicatori ai Clubului de Presă din Departamentul Loire.

”A fost o mare bucurie și surpriză pentru mine să fiu aleasă în Consiliul de Administrare a Clubului de Presă din Saint-Etienne. Urmează o perioadă de mari responsabilități. Este o ocazie în plus să vorbesc despre țara de unde vin, despre presa din R. Moldova, despre problemele jurnalismului din R. Moldova. Având în vedere că suntem țări francofone (Franța și R. Moldova) îmi propun crearea unor legături între jurnaliștii din Franța și din R. Moldova, pentru un schimb de experiență și proiecte comune. Îmi doresc să fiu utilă și aici, în Franța, prin experiența de mai bine de 15 ani în jurnalism TV pe care am acumulat-o în R. Moldova”, a declarat Elena Robu pentru portalul de știri ER NEWS.

Clubul de Presă și de Comunicare din Saint-Etienne și Loire a fost creat în 1982 și este membru al Uniunii Cluburilor de Presă din Franța, care cuprinde mai bine de 30 astfel de asociații.

În prezent, Clubul de Presă are peste 220 de membri: jurnaliști, colaboratori de presă și comunicatori.

Articole similare
Comentarii