Kovesi, întâmpinată cu flori pe aeroportul din București. Iată primele declarații pe care le-a făcut la sosirea de la Bruxelles

Kovesi, întâmpinată cu flori pe aeroportul din București. Mai multe persoane, membri ai mișcărilor civice, au așteaptat-o pe Laura Codruța Kovesi pe Aeroportul Otopeni la sosirea de la Bruxelles. Fosta șefă DNA din România s-a clasat pe primul loc, în urma votului din Parlamentul European, în cursa pentru șefia Parchetului european.

Laura Codruța Kovesi a declarat azi, la întoarcerea de la Bruxelles, că este onorată de votul primit în Parlamentul European și că acest lucru reprezintă o recunoaștere pentru sistemul de justiție român, pentru toți cetățenii români care au susțintut în ultimul timp lupta anticorupție și statul de drept și pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care sunt supuși presiunilor în activitatea lor, transmite g4media.ro.

”M-am înscris în cursa pentru EPPO ca profesionist. Nu am avut suportul guvernului de la București, nici nu l-am cerut și nici nu mă așteptam să îl primesc. Ceea ce a depins de mine am făcut. Este o mare onoare că am obținut primul loc la selecția tehnică a Comisiei Europene și că am avut ocazia să îmi susțin candidatura în Parlamentul European, alături de alți doi profesioniști. Competiția pentru desemnarea EPPO a fost organizată într-un mod desăvârșit, sunt bune practici din care toate țările au ceva de învățat, și, mai ales noi, în România, avem de învățat”, a mai spus fosta șefă DNA din România.

Declarațiile integrale pe care le-a făcut Laura Codruța Kovesi la sosirea în România le puteți găsi pe g4.media.ro.

Articole similare
Comentarii