Legenda Podului Diavolului, unul dintre cele mai vechi poduri din Franța

Localitatea Saint Guilhem-le-Desert din Sudul Franței este un loc plin de legende. Atracția orașului o constituie Podul diavolului, unul dintre cele mai vechi poduri din Franța, datând din perioada romană. A fost construit între anii 1028-1031 pe aceste stânci abrupte. Este punctul cel mai îngust al râului Hérault, numit „prăpastia neagră”. Lungimea podului este de 50 de metri, fiinf compus din două arcuri semicirculare și două deschideri secundare, destinate să faciliteze curgerea apei în timpul inundațiilor.


Podul Diavolului este patrimoniu mondial UNESCO, iar din 1998 a devenit și un punct de legătură pe renumitul traseu de pelerinaj al creștinilor Saint-Jacques-de-Compostelle. Astăzi zona este un loc ideal pentru a petrece timpul în natură, cu familia și prietenii. Se pot face băi de soare, înot și chiar plimbări cu canoe pe râul Hérault, vegheat de aceste stânci milenare.


Legenda spune că Guilhem, cel care a construit acest pod, a făcut un pact cu diavolul, deoarece tot ce oamenii lui construiau ziua, diavolul distrugea noaptea. Doar că într-un final, Guilhem l-a dus de nas pe diavol, iar din mânie satana s-a aruncat în această propastie. Uneori, când sunt inundații în aceste locuri, mânia diavolului pare să se trezească, iar țipetele sale se ridică din fundul prăpastiei. Iată de ce, pelerinii care trec peste acest pod aruncă cu pietre în speranța de a-l ține pe diavol la fundul râului.

Dincolo de această legendă, locul este unul magnific și poate fi admirat în orice anotimp. De asemenea, aici se pot face drumeții, iar panoramele care se deschid de pe crestele stâncilor sunt incredibile.Locuri pline de legendă sunt și în R. Moldova sau România, așa cum este de exemplu mănăstirea de la Curtea de Argeș care mai păstrează și astăzi legenda Meșterului Manole.

Să descoperim împreună locurile frumoase pe care ni le-a dăruit natura!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii